Το νησί της Ύδρας

Τα όμορφα, λιθόστρωτα σοκάκια και ανθοστολισμένα σπίτια γεμίζουν το νησί της Υδρας με ρομαντική μαγεία. Η επίσκεψη στα αρχοντικά του νησιού και το αγνάντεμα του λιμανιού από ψηλά είναι επιβεβλημένα.
Όπως επιβεβλημένο είναι να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα στο "Περίπτερο" και στην "Σπηλιά" και να επισκεφθεί τα έξι Μοναστήρια και 300 εκκλησίες της Υδρας.

Ειδικά θα πρέπει κανείς να επισκεφθεί τα δίδυμα μοναστήρια της Αγ. Ευπραξίας και του Προφήτη Ηλία, όπου το 1825 φυλακίστηκαν μερικοί από τους ήρωες της Επανάστασης, περιλαμβανομένου του Θ. Κολοκοτρώνη.
Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, το Μοναστήρι της Αγ. Ματρώνας, το Μοναστήρι του Αγ. Νικολάου, το Μοναστήρι της Παρθένου Μαρίας της Ζούμπρας και την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με το Βυζαντινό και Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Επίσης θα πρέπει να επισκευθείτε τις Εκκλησίες της Υπαπαντής και του Αϊ Γιάννη του Νηστευτή με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 18ου αιώνα και το Ιστορικό Μουσείο με τα σημαντικά εκθέματα, αρχεία και βιβλιοθήκη που λειτουργεί καθημερινά.
Μην ξεχάσετε τους Προμαχώνες με τα κανόνια που προστάτευαν τον οικισμό αριστερά και δεξιά του λιμανιού.

Τέλος είναι απαραίτητη μία επίσκεψη στο αρχοντικό του Λάζαρου Κουντουριώτη όπου στεγάζεται ένα παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Το αρχοντικό στεγάζει το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας καιτο Αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη" που φιλοξενεί έργα διασήμων καλλιτεχνών όλο τον χρόνο.

source: hydra.com.gr